Núdzový jazdný pruh je v Rakúsku povinný

28.06.2012 Celý región

Rakúsko 28. júna (PROTEXT/ots) - Dôležitá informácia pre motoristov: od 1. januára 2012 musí na všetkých cestách v Rakúsku byť vyhradený núdzový jazdný pruh pre vozidlá záchranných zložiek vždy keď sa vytvorí kolóny na diaľniciach alebo rýchlostných cestách. Tento núdzový jazdný pruh musia vodiči motorových vozidiel na diaľniciach a rýchlostných cestách automaticky vytvoriť a nechať voľný kedykoľvek sa vytvorí kolóna alebo dopravná zápcha tak, aby sa vozidlá záchranných zložiek rýchlejšie dostala na miesto nehody.

Vytvorenie tohto jazdného pruhu je povinné od okamihu keď vozidla začínajú spomaľovať a je zjavné že dôjde k dopravnej zápche, a to bez ohľadu na to či sa v dohľade nachádza vozidlo záchranných zložiek alebo nie. Toto nariadenie platí pre všetky vozidlá.

Na diaľniciach a rýchlostných cestách s dvoma jazdnými pruhmi:
Všetky vozidlá idúce v ľavom jazdnom pruhu sa musí zaradiť čo najviac vľavo. Všetky vozidlá idúce v pravom jazdnom pruhu sa musí zaradiť čo najviac vpravo. Motoristi idúci v pravom jazdnom pruhu môžu na tento účel využiť aj odstavný pruh.

Na diaľniciach a rýchlostných cestách s viac ako dvoma jazdnými pruhmi:
Všetky vozidlá idúce v ľavom krajnom pruhu sa musí zaradiť čo najviac vľavo, zatiaľ čo vozidlá v ostatných pruhoch sa musí zaradiť čo najviac vpravo. Motoristi v pravom krajnom pruhu môžu na tento účel využiť aj odstavný pruh.

Pre získanie viac informácií prosím kontaktujte organizáciu ASFINAG-Service Center na telefónnom čísle +43 (0) 1 955 12 66 alebo e-mailom na info@asfinag.at. Príslušné informácie nájdete tiež na internete, na webovej stránke http://www.rettungsgasse.com

Tlačová kancelária
ASFINAG
Christoph Pollinger
 

Vyberte región